lørdag 22. november 2008

Huff, huff....!

Ja, det var et virkelig dumt valg å dra til Tukwila for å spise og shoppe i kveld :-( Skjønte ingenting, da det var fullstendig trafikkaos og masse politibiler...! Og, når jeg sier mange politibiler, så mener jeg MANGE! Har vel aldri sett så mange politibiler på ett sted! Alle innkjøringsmulighetene til Westfield Southcenter var sperret, så vi parkerte rett over veien og gikk i retning av Cheesecake Factory som ligger på parkeringsplassen til senteret. Der fikk vi ikke lov å komme inn, og hele restauranten var stengt! De hadde fått beskjed av politiet om å ikke slippe inn, eller ut, noen...

Vi skjønte jo ingenting, frem til vi fikk høre at det hadde skjedd en skyteepisode inne på Southcenteret! Les mer her...!

Ikke noe særlig å vite at det har skjedd like ved der vi befinner oss! Heldigvis, så hadde vi ingen planer om å gå innom senteret. Og, glad er jeg for det! Det var fullstendig kaos på hele området, inkl. på alle veier i flere km avstand...

Vi kjørte en bakvei og stoppet på Outback i stedet, og spiste der! Og, heldigvis så var alt mye mindre kaos da vi var ferdige, og på vei tilbake til Bellevue igjen....!

Koffertene er pakket....!

Koffertene er pakket, og det ente med at ALLE ble på 23 kg...hi hi hi! Snakk om kald beregning, fordi vi får overvekt på kofferter over 23 kg :-)



Nå står vi på vei til å reise til Seattle, og tilbringe vår siste kveld der! Tiden har gått utrolig raskt, og jeg syns egentlig at jeg nettopp kom...! Men, det skal jo bli godt å komme hjem, og treffe familien og venner igjen, og ikke minst komme hjem til Pernille!

Vi har fått rapporter om at hun har det vedig bra hos Silje og Odin, og de har kost seg skikkelig :-) Gode venner, og litt opphengt i hvor Silje er...hi hi hi! Hun har ikke hatt en skygge disse to ukene, men to :-)

Og, i kveld skal jeg møte Jennifer fra Stamping Up, og få punchene mine - jippi! Gleder meg til å treffe henne :-)

Middag på Applebee's

Vi spiste på Applebee's siste kvelden her i Bellingham, og det var god mat der :-) Applebee's er en typisk amerikansk kjede som har alt det alle andre amerikanske kjeder har :-) Se på de mini-hamburgerne jeg bestilte...hi hi hi!





Stempelshopping...

Her er noen stempler jeg har kjøpt....


fredag 21. november 2008

Elvis elderado på Kmart :-)

Vi oppdaget Kmart rett ved JoAnns her i Bellingham, og gikk inn for å sjekke noen ting. Plutselig sto vi i et hav av Elvis-ting, og det var virkelig "Christmas-Elvis"-ting...hi hi hi! Kunne ikke la være å trykke på "try me", så det sang en del Elvis sanger på den rekka en stund :-)



Premieshopping...

Frokosten er inntatt, og vi står på tur ut! I dag skal vi bare kose oss, og ta det med ro, og så må jeg handle inn noen premier til en utfordring jeg har pågående :-) Tre premier skal til, og jeg får prøve å være litt oppfinnsom og kreativ, siden jeg ikke vet hvem som kommer til å vinne. Må jo kjøpe noe som alle kan like, og som passer inn i hos de fleste...

Tror jeg har noen ideer, men siden jeg vet at flere av disse stempelvenninnene mine leser denne bloggen, så kan jeg ikke skrive noe om dem :-)

Ha en fin kveld der hjemme, og så skal vi ha en fin dag her :-)

torsdag 20. november 2008

Sharon & Roland :-)

To herlige mennesker som jeg og Finn har blitt veldig glade i!

Vi har tilbragt hele dagen i Deming, hjemme hos dem og hatt det utrolig koselig. Fått servert kjempe god mat, både lunsj og middag :-) Det er aldri en kjedelig samtale med disse to herlige menneskene, og skravla har altså gått i 9 hele timer :-)

Maten vi har fått servert var jo bare helt fantastisk, som alltid! Grønnsakssuppe til lunsj, i tillegg til sandwich med hjemmelaget eggesalat - nam nam! Til middag fikk vi kylling, hjemmelaget potetstappe og saus - også nam nam nam :-)

Sharon i ferd med å lage middag...



Roland, latterfull som alltid :-)




Og, her er det nye tilskuddet til familien... Tux! Han fant det plutselig for godt å flytte inn hos Sharon og Roland, og han skjønte nok ganske raskt at her vil han få det bra :-) Stakkars lille var jo så tynn, men det tar nok ikke mange dagene/ukene før han er en sunn og småfet liten pus...hi hi hi! Veldig kosete, og kjempe tillitsfull!




Sharon og jeg har snakket mye om foreningen hun er med i, Døtre av Norge "Daughters of Norway". Og, jeg syns det er utrolig koselig at de ønsker å ta vare på tradisjoner og norske "vaner". De har nettopp hatt en messe, der de har solgt masse lefser og annen julebakst og det er så populært at det blir solgt ut på halvannen time :-) Jeg fikk med meg både pin og avis, og om dere vil vite mer om foreningen, så har de nettside...


onsdag 19. november 2008

Kul bil, og familiebesøk i mrg :-)

Er ikke dette en kul bil??? Eieren kom akkurat i det jeg skulle stjele til meg et bilde, men han var villig til å la meg gjøre det uansett :-) Stilig bil, og den var i rimelig god stand, også!


I morgen skal vi besøke Sharon og Roland i Deming, og det ser vi virkelig frem i mot! De har bedt oss på lunsj og middag, så det blir nok noen timer med skravling da :-) Deming ligger ca 30 minutters kjøring fra hotellet, og jeg håper virkelig vi finner frem. Vi klarte det sist, så jeg håper det går greit denne gangen, også :-)

God service :-)

I dag har dagen gått så utrolig fort, men vi har både shoppet, besøkt havnen her i Bellingham og vært på kino :-)

Vi har blitt utsatt for to episoder med god amerikansk service i dag, og jeg må si at jeg blir overrasket hver gang!

Første episoden skjedde på The Kegs, en biffrestaurant som vi fikk anbefalt av Sharon og Roland (familie). Og, der bestilte jeg filet mignon og Finn prime rib! Som noen av dere vet, så er jeg litt kresen på kjøtt, og jeg klarer ikke spise for rått kjøtt... Vel, biffen min sto ikke til forventning, og jeg syns hverken den var filet mignon eller medium stekt! Og, det sa jeg også til servitøren, som ble helt fra seg, og ville at jeg skulle få en ny biff. Det er bare det, at jeg orket ikke enda en biff, og ikke ville jeg ha med meg hjem hit på hotellet heller...! Så, da vi skulle betale, så sa hun at mitt måltid var "on the house", og hun håpet at vi ville komme tilbake :-) Herlig jente, og må jo si at jeg ble veldig overrasket over å ikke måtte betale noen ting!

Vel, vel... Episode nr 2 skjedde på Treasure of Memories, en scrappebutikk her i Bellingham. Jeg snakket med noen av disse damene på messa i Seattle, og de husket meg igjen. Og, jeg sto og lurte på om jeg skulle kjøpe Clip It Up'en, da ei av damene sa at jeg kunne få neste lørdagstilbud... Og, det var 40 % rabatt på akkurat den tingen jeg ville ha :-) Og, det bare fordi jeg hadde kommet så langveis fra :-) Snakk om super service da :-)

Så, dagen har vært bra, trass i litt dårlig mat :-) Men, vi tok en "pit-stop" før vi dro på kino, og det var innom en kaffebar og Cinnabon :-) Som jeg ikke har vært innom før nå :-)



Her er kinoen vi så i dag :-) Morsom, og artig film :-)

Bellingham Bay

Deilig å kjenne frisk sjøluft, og nyte stillheten ved havet i dag! Og, fy så vakkert det var her! Vi ble stående en stund og nyte dette, og kom i snakk med ei herlig gammel dame :-) Hun var jo bare så sjarmerende og herlig, og snakket om at hun var litt redd for hvalene ute i sjøen... Ble jo helt sjarmert i senk begge to :-)

Legger ut noen bilder av Bellingham Bay, så dere får litt inntrykk av hvordan det ser ut her...






tirsdag 18. november 2008

Days Inn i Bellingham

...er tilholdsstedet vårt for de neste dagene!

Anbefalt av min søster, og her er det helt greit! Rent, fine rom og hyggelig betjening, i tillegg til gratis frokost og internett :-) Hva mer kan man be om....hi hi hi!


Stabling av lastebiler :-)

Eller, rettere sagt, her ser dere hvordan de tauer lastebiler i USA :-) Aldri sett denne løsningen hjemme, men har sett den flere ganger her. Måtte bare ta bilder så pappa og broder'n ser :-) Litt mørkt bilde, men dere ser tegninga... :-)


Mosekledte trær...

...overalt! Og det så ganske så rart ut der vi kjørte gjennom tett skog med mosekledte trær på alle kanter :-) Nesten trollsk og litt skummelt, ja, om det hadde vært natt og vi hadde fått motorstopp...hi hi hi!



Tåke og atter tåke...!

Flott landskap og merkelig værforhold...! Mellom Seattle og Leavenworth kan man skimte fantastisk flotte fjell og landskap, bare man er heldig :-) Det var IKKE vi på vei fra Leavenworth i dag! Vi bestemte raskt at over Mt Baker og fjellovergang var det ikke noe vits i og ta, siden tåken lå tykt over hele Leavenworth. Veien tilbake til Everet var både rar, ekkel, vanskelig og ikke minst fantastisk! Midt inne i tåkehavet var det strålende sol, og flott utsikt. Men, sikten var ikke særlig, når vi kjørte gjennom det værste tåkelaget! Minimum 10 meters sikt, og da var ikke farten på bilen særlig høy! Her er noen bilder....






Bellingham....!

Da har vi endelig kommet til Bellingham, og her skal vi bli noen dager. Bellingham er den 10. største byen i Washington State, og har ca 75.000 innbyggere, deriblant utvandret familie på min stefars side :-) Og, de skal vi besøke i løpet at disse dagene her, samtidig som vi skal ta det med ro og ha litt "kjæreste-tid".

Twila kommer dessverre ikke nedover til Bellingham, fordi hun har fått en skade i ryggen. Og, da er jo ikke en 7 timers biltur særlig lurt! Vi er begge lei oss, men slike ting kan man dessverre ikke forutse!

Skal legge ut noen bilder etterhvert, men akkurat nå skal vi få i oss litt mat! Og, valget av restaurant er i dag av italiensk kaliber, nærmere sagt Olive Garden - nam nam :-)

mandag 17. november 2008

Leavenworth....!

Snakk om å komme til en helt annet verden da! Her i Leavenworth er det som å komme til en tysk by fullt av europeiske varer... Det ble Bratwurst og tyskt øl på oss, og det smakte faktisk ganske godt. Særlig Hefewizen, som er min favoritt øl!

Byen ble faktisk gjort om til en etterlikning av en tysk by 1965, da jernbanen ble lagt ned. Byen holdt på å dø ut, og for å redde den ble den altså bygget om til det dere ser på bilene... Akkurat nå er det lavsesong, og rimelig kaldt her, men det er verdt å ta turen hit for å oppleve det! Hyggelig atmosfære, og hyggelige mennesker :-)






Best Western Icicle Inn

Her er hotellet vi skal overnatte på i natt, og det er utrolig koselig her! Skikkelig fullført, både inne og ute :-) Rommet er også helt ok, og her har vi alt vi skulle trenge fra seng, kjøleskap, micro, kaffetrakter og tv :-) Spa-avdeling har dem, også, men jeg tror nok det blir litt for liten tid til det...


I dag gikk veien videre fra Seattle....

...til Leavenworth! Har kjørt gjennom mange små byer, og utrolig landskap! Her er noen bilder...








Leiebilen...!

Her er bilen vi cruiser rundt i, og er vel ikke akkurat mitt første valg, men men :-) Den er sånn passe å kjøre, og helt grei til vårt formål!



Hils på Magda :-) Siden Kattemors gps hadde navnet Jørgen, så fikk vår gps navnet Magda...hi hi hi! Og, Magda er utrolig flink, for hun fører oss frem til steder vi ellers ikke ville funnet med sånn letthet :-)


søndag 16. november 2008

Legenden Jimi Henrix

I dag har jentene dratt, og Finn og jeg fortsetter turen videre alene. Første stopp var gravstedet til Jimi Henrix.

Litt spesielt å besøke gravplassen til denne legenden, og vite at hans siste hvilested faktisk er noen få cm fra deg...! Og, jeg må si at jeg er utrolig glad for at vi tok turen hit! Får alltid litt spesiell tynget følelse, når jeg entrer en gravplass og dette var ikke et unntak! Han har fått et flott minnesmerke, og det var virkelig verdt turen :-)



Da er stempelferien over...

...men, ikke ferien til Finn og meg :-)

Jentene sitter nå på flyet over atlanteren, og jeg avslutter stempelmesse-ferien vår med disse bildene...!